Nieuws

“Anima Research Center is enorm gegroeid, maar de familiaire sfeer is gebleven.”

Foto’s Alexandra Bertels

Bij Anima Research Center staat de mens centraal, zowel in de wetenschap als binnen het team. Deze keer is het de beurt aan Isabelle (41), een toegewijde en veelzijdige professional die al dertien jaar in de wereld van klinische studies werkt. Met een achtergrond als verpleegkundige en een passie voor wetenschap heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd. Als Study Lead, Study Nurse, Planning Manager én Internal Monitor speelt zij een cruciale rol binnen ons team. Lees verder en ontdek haar persoonlijke reis bij Anima.

Hoe ben jij bij Anima begonnen?

Dertien jaar geleden begon ik in de wereld van klinische studies. Naast mijn vaste functie in het ziekenhuis ging ik bijwerken op een fase I unit. De combinatie van verpleegkundige technieken, administratieve taken en bijdragen aan de wetenschap was me op het lijf geschreven. Toen mijn kinderen wat ouder werden, besloot ik mijn job als nachtverpleegkundige op te zeggen en ging ik op zoek naar een vaste functie binnen klinisch onderzoek. Vier jaar geleden vond ik mijn plek bij Anima.

Wat is jouw rol binnen de klinische studies?

Mijn werk binnen klinische studies is veelzijdig. Als Study Lead houd ik het overzicht over de studies, van contacten met sponsors tot het zorgen dat al het personeel de juiste trainingen volgt en data verzamelt. In mijn rol als Internal Monitor ben ik verantwoordelijk voor het intern kwaliteitsmanagement en de betrouwbaarheid van alle verzamelde data. Als Planning Manager zorg ik ervoor dat er altijd voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig is om studies volgens de richtlijnen uit te voeren.

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

Geen dag is hetzelfde door de veelzijdigheid van taken. Dat maak mijn werk zo interessant. Soms ben ik bezig met de planning van het personeel of kwaliteitsmanagement, andere dagen reis ik door België voor huisbezoeken bij deelnemers. Daarnaast zorg ik ervoor dat de juiste data in het elektronisch dossier terechtkomt.

Waarom werk jij voor Anima Research Center?

Mijn passie om mensen te helpen en wetenschappelijk onderzoek brachten me naar Anima. Innovatie in de gezondheidszorg is heel belangrijk en klinisch onderzoek is onmisbaar in de medische wereld. Het zorgt ervoor dat we erop kunnen vertrouwen dat nieuwe behandelingen veilig en effectief zijn. Daarnaast heerst hier een fijne groepsgeest waar verschillende disciplines nauw samenwerken.

De dankbaarheid van deelnemers maakt dit werk nog mooier. Als deelnemers zeggen dat ze het jammer vinden dat hun studie eindigt, zegt dat veel. Velen doen graag weer mee aan nieuwe onderzoeken. Hun betrokkenheid maakt echt het verschil. Daarnaast geeft het veel voldoening wanneer een studie succesvol wordt afgerond en bijdraagt aan betere zorg.

Wat waardeer jij het meest aan jouw ervaring bij Anima?

Toen ik vier jaar geleden bij Anima begon, was het een klein familiebedrijf. Inmiddels is het enorm gegroeid, maar de familiaire sfeer is gebleven. Ik heb binnen het bedrijf mogen groeien en alle kansen met beide handen aangegrepen. Dit is iets waar ik Dr. Buntinx en zijn team heel dankbaar voor ben en dat zal me altijd bijblijven. Ik kijk uit naar wat de toekomst nog brengt.




Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.