Nieuws

“Achter elke gegevensset schuilt een menselijk verhaal.”

Foto’s Alexandra Bertels

Maak kennis met Emelie Flemming-Parker, onze 33-jarige Study Operational Lead bij Anima Research Center! Sinds ze in maart 2022 bij ons team kwam, heeft Emelie een grote bijdrage geleverd met haar kennis en passie voor klinisch onderzoek.

Wat inspireerde je om bij Anima Research Center te gaan werken?

Ik wilde bij Anima Research Center werken omdat het een familiegericht bedrijf is, waar een goede balans tussen werk en privé echt belangrijk is. Ook was ik onder de indruk van Anima’s inzet om tijdens de coronapandemie nieuwe medewerkers te werven, wat hun veerkracht en groeigerichtheid liet zien. Met zeven jaar ervaring in klinische studies voelde ik me goed voorbereid om hier een verschil te maken, terwijl ik ook de kans kreeg om samen met het bedrijf te groeien.

Kun je een uitdagende situatie beschrijven die je tijdens je werk hebt meegemaakt?

In klinische studies zijn uitdagingen bijna dagelijkse kost. Omdat we te maken hebben met veel verschillende partijen en echte mensen, loopt er bijna altijd wel iets anders dan gepland. Maar ik zie die uitdagingen als een kans om te leren en te groeien. Het belangrijkste is om open en eerlijk te blijven communiceren en samen met het team oplossingen te zoeken.

Hoe draagt jouw werk bij aan de missie van Anima Research Center en hoe zie je de impact op de gezondheidszorg in de toekomst?

Als Study Operational Lead zorg ik ervoor dat onze studies soepel verlopen, wat direct bijdraagt aan Anima’s missie om kwalitatief en betrouwbaar onderzoek te doen. Mijn werk helpt de toekomst van de gezondheidszorg doordat we studies op een goede en ethische manier uitvoeren, wat uiteindelijk leidt tot betere behandelingen en zorg voor patiënten.

Welke aanpak binnen klinisch onderzoek bij Anima spreekt je het meest aan?

Ik ben vooral enthousiast over de innovatieve aanpak van Anima, vooral omdat we veel flexibiliteit hebben in hoe we elke studie vormgeven en uitvoeren. Deze aanpasbaarheid maakt ons team niet alleen efficiënter, maar zorgt er ook voor dat we precies kunnen leveren wat de sponsors nodig hebben.

Het is belangrijk om de wetenschappelijke kant van het werk in balans te brengen met het persoonlijke aspect van werken met patiënten. Door mijn achtergrond in psychologie lukt het me goed om dat evenwicht te bewaren. Het herinnert me eraan dat achter elke dataset een menselijk verhaal schuilt. Door aandacht te besteden aan de behoeften en zorgen van de deelnemers, kan ik zorgen dat we ons onderzoek wetenschappelijk correct uitvoeren, terwijl we ook een zorgzame sfeer behouden.

Hoe ben je gegroeid sinds je bij Anima bent begonnen?

Sinds ik bij Anima werk, heb ik mezelf enorm ontwikkeld, vooral doordat we vaak tot de top behoorden met het aantal inschrijvingen voor onze studies. Elke keer weer zoveel deelnemers werven, heeft mijn kijk op klinisch onderzoek veranderd; ook als je soms het gevoel hebt dat je werk weinig impact heeft, maak je echt een verschil.

Het zien van die resultaten heeft me gemotiveerd om te blijven groeien en mijn vaardigheden steeds verder te ontwikkelen. Ik geloof dat professionele groei niet alleen draait om promotie, maar om steeds beter te worden in wat je doet.

Hoe zie jij de toekomst van klinisch onderzoek?

De toekomst van klinisch onderzoek is oneindig en altijd in beweging. Ook al is het soms lastig te voorspellen, één ding is zeker: klinisch onderzoek blijft groeien en wordt steeds belangrijker bij het ontwikkelen van medicijnen. Met de technologische vooruitgang verwacht ik dat klinisch onderzoek steeds meer onderdeel wordt van ons dagelijks leven. Ik wil daar aan bijdragen door betrokken te zijn bij verschillende klinische studies en mezelf te blijven ontwikkelen, zodat ik klaar ben voor de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die overwegen deel te nemen aan klinische proeven?

Ik zou zeggen: doe het gewoon! Het lijkt misschien een kleine bijdrage, maar het heeft echt een grote impact. Je helpt niet alleen nu, maar je zorgt ook voor betere zorg in de toekomst en helpt mensen die het nodig hebben. De voldoening die je krijgt van het weten dat je een verschil maakt, is onbetaalbaar.




Schrijf je in op onze driemaandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe studies en ontwikkelingen.